Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Зловмисники пропонують українцям 200 гривень за голосування в нібито «онлайн-батлі» між телеканалами «1+1» та «Інтер»

За даними MediaSapiens, пропозиції проголосувати за один з телеканалів розсилають користувачам в особисті повідомлення. У текст повідомлення додають посилання на «голосування», яке створили через російську Tilda. Проте у повідомленні не розповідають ні про умови, причини та інші деталі так званого голосування. Шахраї лише пропонують обрати між «1+1» та «Інтер», а потім просять увійти в акаунт в Instagram і ввести ваші дані для входу в соцмережу. Зрозуміло, що ніяких грошей після цього люди не отримують, бо це типова шахрайська схема. За даними MediaSapiens, після цього акаунти користувачів зламують та розсилають з їхній сторінок повідомлення «з проханням позичити 3000 гривень». MediaSapiens застерігає: якщо ви стали жертвою шахрайської схеми й надали шахраям свої дані для входу в соцмережі або дані банківської картки, варто негайно замінити паролі для входу, змінити СVV-код банківської картки або перевипустити картку.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись