Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Маніпуляція Зеленський розпорядився замінити пам'ятник Катерині ІІ в Одесі пам'ятником американському порноактору

Російські ЗМІ зманіпулювали навколо відповіді на електронну петицію на сайті Президента України. Нібито президент Зеленський дав життя петиції про заміну пам'ятника. 

На сайті Президента України опубліковано п'ять схожих петицій з проханням знести пам'ятник російській імператриці, пише StopFake. Дві з них набрали більше 25 тисяч підписів українців, а значить Президент мав розглянути їх і надати відповідь. У першій петиції просто попросили знести пам'ятник, а в другій — замінити його на пам'ятник Біллі Геррінґтону — актору порнофільмів 1990-х.

Відповіді Президента до обох петицій майже однакові: Президент повідомив, що звернувся до міськради Одеси, щоб та розглянула питання в межах компетенції. Пам'ятник Катерині ІІ визнається пам'яткою місцевого значення, і розпоряджатися його долею може виключно місцева влада.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись