Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Зеленський має статки майже в мільярд доларів. Він збагатився у період свого президенства

Російські ЗМІ, посилаючись твіт нідерландської правопопулістської партії «Форум за демократію», поширює інформацію про те, що Зеленський має статки в $850 мільйонів доларів. І він збагатився під час свого президентства. Жодного доказу цьому твердженню не наведено.

Натомість про статки Зеленського багато писали українські та міжнародні медіа і експерти. За даними ресурсу Celebrity Net Worth, що оцінює персональні активи, Володимир Зеленський володіє активами у розмірі $25 млн, наводить дані StopFake.

За даними Forbes Україна, статки Володимира Зеленського оцінюються в $20 млн; американський Forbes ця цифра в будь-якому випадку становить менше $30 млн. Найбільший актив Зеленського - це 25% «Кварталу 95», частку в якому він передав в управляння до закінчення свого президентського строку, але може отримувати з деяких активів дохід. Також він отримує зарплату у розмірі 28 000 гривень ($11 200 за рік).

«Форум за демократію» - це популістська партія, яка найбільш відома інформаційною кампанією проти підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом у 2016 році.

Детальніше читайте тут.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись