Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція З Росією почали рахуватися по-справжньому, як з СРСР. А в чомусь і серйозніше, судячи з набору санкцій.

З такою заявою виступив заступник голови Ради безпеки та експрезидент Росії, екс-президент Росії Дмитро Медведєв.

Зі слів Медведєва випливає, що всю попередню історію пострадянської Росії на Заході її не сприймали серйозно. Він навів як приклад те, що зустрічі лідерів держав у форматі G8 перетворилися на G7, тому що Росії туди не запрошують.

«Якщо на тебе не зважають – справи кепські. Як у дитинстві, коли у твій двір прийшли битися із сусіднього. Якщо ти злякався й утік додому, ти ніхто і більше тебе нікуди не покличуть. А якщо ти врізав першим, то шанси відстояти своє стають суттєво вищими», – написав колишній президент Росії.

Медведєв не вказав, чиїх саме поваги та уваги Росія домагається розв'язаною війною й у чому вони полягають, окрім санкцій. При тому, що на міжнародних зустрічах Росію бойкотують. Для прикладу, 7 липня на Балі (Індонезія) відбувся саміт міністрів закордонних справ G20. Він став першою зустріччю такого рівня від початку війни, де представник Росії зміг виступити. Водночас учасники саміту не стали робити традиційне групове фото – глави МЗС не захотіли фотографуватися з керівником російського зовнішньополітичного відомства Сергієм Лавровим. За даними Reuters, представники частини держав також відмовилися від зустрічей з російським міністром в рамках заходу.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись