Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Європа піде на поступки Кремлю, коли настане холод

Таку тезу поширюють російські пропагандисти. У своїх матеріалах вони нібито посилаються на статтю в американському виданні Politico. Пропагандисти стверджують, що начебто внаслідок антиросійських санкцій під час опалювального сезону Європі доведеться піти на поступки Росії, щоб отримати газ.

Насправді ж, як пише Центр протидії дезінформації, союзники України продовжують працювати над черговим пакетом антиросійських санкцій, а міністр економіки Німеччини Хабек, коментар якого наводить Politico, заявив, що він буде першим, хто виступить за ще один жорсткий пакет санкцій Євросоюзу.

Поширюючи тези про те, що «Європа замерзне взимку без газу» і йтиме на поступки Росії, російська пропаганда прагне залякати людей. Мовляв, якщо влада ЄС не припинить тиснути на Росію, всім буде погано. У Центрі переконані, що такі дії Росії також спрямовані на те, щоби схилити Україну до переговорів на вигідних Кремлю умовах. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись