Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Всі українці, без винятку, можуть отримати від компанії Binance 75 доларів на місяць, а також картку з кешбеком 8% у біткоїнах

Таку інформацію ширять у рівненських телеграм-каналах. Зокрема, у каналі «Рівне Головне». У таких повідомленнях додають посилання на інструкцію, яка, власне, й «допоможе» отримати допомогу в криптовалюті, а також стверджують що допомогу начебто отримає кожен українець, який подасть відповідну заявку до 31 травня. Проте це — маніпуляція.

Як з'ясували фактчекери проєкту «Брехунець», на офіційному сайті Binance зазначено, що 26 квітня 2022 року компанія запустила криптокарту Refugee Crypto Card для українців. «Українці, які пройшли перевірку місцевими некомерційними організаціями та подали заявку на отримання криптовалютних карт Binance Refugee, отримають 75 BUSD, що еквівалентно 75 доларів США на місяць протягом трьох місяців. Криптовалюта BUSD буде автоматично конвертована в місцеву валюту під час оплати карткою. Зазначимо, що повідомлення про те, що картка має 8% кешбеку — правда. Однак, твердження, що отримати цей "пластик" зможе отримати КОЖЕН українець — неправда! Адже, як йдеться в офіційному повідомленні компанії, картки будуть доступними лише для тих українців, які були змушені поїхати до країн Європейської економічної зони через війну з Росією», — пишуть фактчекери.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись