Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк В Україні воювали два батальйони польської піхоти, їх знищили

Російські медіа поширюють інформацію про те, що нібито в Україну прибули два батальйони польської армії, їх відправили у Павлоград (Дніпропетровська область). У повідомленнях йдеться нібито ці польські батальйони на території України знищили. Утім, це неправда. 

Польські регулярні війська не беруть участі у війні Росії проти України. У коментарі польському виданню Konkret24 Генштаб Війська Польського спростував інформацію про участь польських батальйонів у війні на території України, назвавши такі повідомлення черговим фейком системної російської пропаганди. Поляки можуть воювати в Україні у складі Інтернаціонального легіону, він підпорядковується ЗСУ. Тому поляки чи будь-які військові з іноземним громадянством, які воюють в цьому легіоні, є українськими військовими. Детальніше.

Російська пропаганда систематично поширює повідомлення про іноземних найманців, які нібито воюють за Україну, є злочинцями, а тому Росія не використовуватиме норми Женевської конвенції щодо них.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись