Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж В Україні дітей змалечку вчать ненавидіти Росію

Повідомлення із такою тезою поширюють в анонімних проросійських телеграм-каналах. У повідомленнях переважно згадують про так звані «звільнені» території, тобто — окуповані російськими загарбниками. Зокрема, на Харківщині. Автори анонімних текстів зазначають, що на території Харківщини триває так звана денацифікація, яку, за словами пропагандистів, потрібно проводити навіть у дитячих садочках. Ці слова автори повідомлень підтверджують тим, що проаналізувавши книжки, за якими навчаються діти, можна зробити висновки, що їх змалечку вчать ненавидіти Росію.

Напевно, ненавистю до Росію окупанти називають те, що українські діти вчилися за підручниками українською мовою, а також — вивчали саме українську культуру, літературу, історію тощо. Більше того, в тимчасово окупованих містах, де Росія намагається встановити свою владу, вже відомо про факти знищення українських книжок окупантами. Також Росія намагається запустити в окремих містах навчання російською мовою. Тобто по факту виходить, що саме Росія веде політику щодо знищення української культури.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись