Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Україна планує перевдягти своїх співробітників у форму окупантів та влаштувати розстріл місцевого населення на Одещині

За даними Служби безпеки України, така інформація днями поширюється у мережі. Мовляв, українська армія влаштовуватиме інсценування,щоби дискредитувати російську. У таких повідомленнях автори анонімних телеграм-каналів посилаються на дані Міноборони Росії. У Службі безпеки України таку інформацію заперечують.

Нагадаємо, російська пропаганда вже неодноразово повідомляла про так звані провокації української армії, а за якийсь час вчиняла на згаданих у повідомленнях локаціях воєнні злочини. Про такі провокації Росії час від часу повідомляє й Центр протидії дезінформації при РНБО. Зокрема, нещоднавно Росія повідомляла про так звані теракти від України на території РФ. За даними Центру, ворог може вчиняти серію терористичних актів на російському прикордонні для консолідації росіян проти українців.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись