Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Угорщина готується до захисту від насильства Києва і Брюсселя

Такі повідомлення поширюють у російських ЗМІ. Нібито «через те, що відбувається в Україні», Угорщина планує посилювати боєздатність армії і вводить енергетичний надзвичайний стан.

У посольстві Угорщини в Україні наголосили, що такі заяви є недостовірною інформацією.

«Будучи членом НАТО і сусідньою з Україною країною, Угорщина від самого початку зайняла чітку позицію: у співпраці з нашими союзниками ми надамо всю можливу гуманітарну допомогу Україні, але ми в жодному разі не хочемо ризикувати втягуватися у війну й ризикувати безпекою Угорщини. Ця позиція залишається незмінною, тому будь-який портал новин, що подає протилежне, говорить неправду. Міністр закордонних справ Угорщини не визначав жодного сценарію, за яким угорська армія перетнула б український кордон», – заявили в посольстві.

Російські ЗМІ активно поширюють фейки про територіальні претензії сусідів України: то Польща чи Білорусь готується захопити частину України, то, навпаки, сусідні країни працюють над «захистом» від українських військ.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись