Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У ЗСУ створюють новий кол-центр та шукають працівників із антиросійською позицією

За даними Центру протидії дезінформації при РНБО України, російські пропагандисти поширюють інформацію про те, Збройні сили України створюють кол-центр та шукають туди працівників. "Повідомляється, що у соцмережах триває набір від імені ЗСУ до спеціальних колл-центрів. Основні критерії відбору — знання російської мови та обов'язкові антиросійські погляди. Завдання працівників: поширювати фейкові повідомлення про мінування цивільних об'єктів Росії", — повідомляють у Центрі. Там додають, що "київський режим" у такий спосіб створює кіберармію, що буде прирівнена до терористичної організації, оскільки здійснюватиме диверсії та провокації у мирній Росії.

Усе це — неправда. В Україні не створюють ніякого кол-центру ЗСУ. "Українцям не потрібен спеціальний колл-центр. Усі необхідні російські дані завдяки нашій кіберармії є у відкритому доступі. І кожен бажаючий може поспілкуватися з окупантами та їхніми родинами", — пояснили у Центрі протидії дезінформації.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись