Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття У телеграмі з'явився фейковий чат-бот кіберполіції

Як повідомляє Національна поліція України, у телеграмі створили фейковий чат-бот кіберполіції — «Народний месник». У відомстві пояснюють, що через справжній бот можна повідомити про місцезнаходження російської техніки або залишені мітки. Загалом українці надіслали в бот понад 47 тисяч повідомлень.

«Через такі результати у загарбників "підгорає", тому вони й створюють фейкові боти Нацполіції. Так вони намагаються хоч якось мінімізувати втрати та отримати ваші повідомлення замість українських правоохоронців. Будьте пильними та не дайте оркам жодного шансу ввести вас в оману. Повідомляйте про дії загарбників лише через офіційні ресурси», — сказали правоохоронці. Як пише MediaSapiens, у поліції закликали звертати увагу на посилання, адже будь-яка відмінність може свідчити, що бот або канал є фейковим.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись