Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція У НАТО підтвердили, що Росія воює не на повну силу

Про таке пишуть російські медіа з посиланням на доповідь Оборонного коледжу НАТО. Мовляв, аналітики НАТО «підтвердили», що  Росія у війні проти України «використовує лиш малу частину своїх ресурсів та не задіює основні козирі». Це — маніпуляція.

27 липня Оборонний коледж НАТО справді опублікував аналітичну доповідь щодо російської тактики ведення війни проти України. Однак жодної згадки про те, що Росія в Україні воює не на повну силу у доповіді нема. Натомість у ній йдеться, що Росія обмежено використала окремі військові тактики проти України, але пояснюють це наміром зберегти частину сил для наступу на країни НАТО. Основна думка — Росія не підготувалась до вторгнення в Україну належно та зробила суттєвий прорахунок щодо України та її Збройних Сил. Фахівці пишуть, що під час вторгнення в Україну російська армія показала сильне матеріальне ослаблення військ та суттєві порушення дисципліни. Зараз Росія частіше розгортає більш старе озброєння для нанесення ударів по території України, що може свідчити як про поступове вичерпування запасу високоточної зброї, так і про планування майбутньої війни проти НАТО. Також у доповіді зазначено, що станом на липень-серпень 2022 року Росія ймовірно досягла межі ведення крупних наступальних операцій.

Аналітики роблять висновок, що попри нинішню видиму нездатність Росії отримати перемогу над українськими військами, Кремль все ж таки має можливість виправити помилки, посилити свою армію та в майбутньому напасти на країни НАТО. Тому Альянсу необхідно активно укріпляти свою оборону, адже «російські стратегічні амбіції не обмежуються лише Україною».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись