Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж У містах України, які окупувала Росія, люди повертаються до мирного життя

За даними Центру протидії дезінформації при РНБО України, Росія проводить небезпечну інформаційно-психологічну операцію, спрямовану на створення ілюзії стабілізації життя на територіях, окупованих військами Росії. «Більшість російських ЗМІ почали поширювати тезу, що окуповані території "поступово повертаються до мирного життя", а новинні стрічки зарясніли заголовками про те, що життя у Бердянську повертається до мирного русла, і у Мелітополі чи навіть Маріуполі. Проте такі публікації є частиною ворожої операції зі створення образу російських військових миротворців, які після "вимушеної війни наводять лад та приносять мир. Водночас такий образ намагаються підтримувати за допомогою роздачі гуманітарної допомоги населенню», — йдеться у повідомлення Центру.

Насправді про повернення до мирного життя у цих містах, на жаль, не йдеться. На окупованих територіях Росія продовжує вчиняти військові злочини. Зокрема, створювати гуманітарну блокаду, не пропускати мирних мешканців Маріуполя, які хочуть евакуюватися в Україну, примусово депортовувати людей на територію Росії, чи навіть мобілізовувати чоловіків до російської армії.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись