Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Києві наразі немає політичного керівництва

Таку тезу поширюють російські пропагандисти та анонімні телеграм-канали. Зокрема, про це заявив відомий російський пропагандист Коц, який раніше вже був автором багатьох фейкових вкидів. «Коц повідомляє, що в Києві на Банковій немає ні президента, ні голови Офісу президента. Тому нібито й немає сенсу наносити по Києві жодних ракетних ударів. Про це Коц заявив в той день, коли у Києві перебували американські гості. Він додав, що бити зараз по Банковій беззмістовно, адже осіб, які приймають рішення в країні, немає там від 24 лютого», — розповів під час брифінгу 25 квітня радник ОПУ Сергій Лещенко.

Насправді ж керівництво країни, зокрема й президент, Володимир Зеленський, перебувають у Києві. Схожий фейк про те, що президент та його команда покинули країну масово тиражувався ще на початку війни, у лютому та березні. У такий спосіб російська пропаганда хоче довести, що владі України нібито байдуже на війну та українців й вони втекли, щоби вберегти себе.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись