Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Дніпрі біля школи українські військові розмістили артилерію та бронетехніку

Російські ЗМІ поширили заяву начальника Національного центру управління обороною генерал-полковника Михайла Мізінцева про опорний пункт ЗСУ у школі №23 (проспект Яворницького) у Дніпрі. Буцімто «в безпосередній близькості від навчального закладу розмістили артилерію та бронетехніку». Це – неправда.

Адреса школи №23 у місті Дніпрі – проспект Дмитра Яворницького, 14. А за адресою проспект Дмитра Яворницького, 16 знаходиться Дніпропетровський національний історичний музей. До його комплексу входить діорама «Битва за Дніпро», а біля її будівлі розташована експозиція бойової техніки просто неба, повідомляє The Insider.

Так що артилерія і бронетехніка справді є. Щоправда, розмістили все це військовослужбовці не ЗСУ, як стверджує генерал Мізинцев, а Радянської армії з ініціативи маршала авіації Володимира Судця. Наказ про розміщення техніки підписав міністр оборони СРСР Андрій Гречко, і сталося це 1975 року.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись