Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж США спонсорує тероризм надаючи зброю Україні

За даними Центру протидії дезінформації, такий меседж поширюють російські медіа із посиланням заяви російських політиків. Як пишуть у Центрі, такі заяви Росії виникли після того, як Україна почала закликати світову спільноту визнати Росію державою-терористом через вчинені в Україні воєнні злочини.

"У відповідь на таку заяву рашисти поширюють свій наратив з намаганням визнати США спонсором тероризму через їхню підтримку України зброєю та важкою технікою. Заступник голови Ради Безпеки Росії Медвєдєв — сьогодні один із головних пропагандистів Росії. В його заяві також прозвучало, що у терористів і радикалів тепер буде більше смертоносних типів військової техніки. Аналітики Центру вважають, що після подібних заяв не можна відкидати можливість терористичних провокацій, влаштованих Росією. Подібні злочини росіяни можуть вчинити для зменшення чи припинення постачання зброї Україні", — пояснюють у Центрі.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись