Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Повідомлення російської пропаганди видаляється в середньому за дві хвилини

Маргарита Симоньян визнала, що будь які пропагандистські ролики виробництва RT в середньому видаляються в соціальних мережах за 2 хвилини.

«Проблема в тому, що нас заблокували всюди, всі під санкціями, тому не має значення – під власним брендом чи під іншим брендом, одразу знаходять, звідки ростуть вуха, та одразу прикриває, дві хвилини – середнє життя нашого ролику».

Аби поширювати власну пропаганду, RT планує викладати відео із записами полонених та мирних громадян на окупованих Росією територіях, перекладати їх на європейські мови, аби переконати світ, що вони вітають Росію та схвалюють її зарзарбницбку війну. Симоньян закликає росіян поширювати їх в особистих повідомленнях до людей, що живуть в Європі. Вона назвала цю спробу поширення російської пропаганди «народним інформаційним ополчєнієм».

«Іншого виходу немає – централізовано на інших майданчиках це не працює. Нас випалюють».

Нагадаємо, що більшість записов полонених та примусово вивезених до Росії громадян записані під тиском та під наглядом ФСБ.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись