Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Польське видання «Dziennik Wschodni» опублікувало на першій шпальті матеріал із заголовком «Зеленський поверне Україну Польщі»

Російські пропагандисти сфальсифікували першу сторінку польського видання «Dziennik Wschodni» та опублікували її у соцмережах Facebook і у «ВКонтакте». На сфальшованій газетній сторінці пропагандисти розмістили матеріал під заголовком: «Зеленський поверне Україну Польщі». Це, звичайно, фейк, який досить добре показує, як Росія працює в соціальних мережах.

Тезу про те, що західна частина України нібито має перейти до складу Польщі, російські пропагандисти активно почали розганяти з початку повномасштабнох війни Росії в Україну. Вигадку «підкріплювали» то фальшивими картами, які буцімто демонструють наміри Польщі захопити західні області України; то підробними документами з начебто наказами про наступ на ці території; то про нібито батальйони поляків в Україні; то про «легалізацію поляків»; то про нібито плани Польщі «перейти на бік Росії і тоді захопити західні області України» тощо.

Таким чином росіяни хочуть спровокувати неприязнь між поляками та українцями.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись