Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Підприємцям Одещини розсилають фейковий лист щодо участі у програмі гуманітарної допомоги ЗСУ

Про це повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук. Шахраї надсилають лист-звернення в особисті повідомлення керівникам підприємств, приватним особам, а також компаніям та організаціям на їхні електронні адреси. У листі нібито від Одеської ОВА за підписом Максима Марченка просять взяти участь у програмі гуманітарної допомоги ЗСУ та надають реквізити для переказування коштів. Ба більше, шахраї зазначають суму, яку має переказати підприємець нібито на закупівлю військової амуніції та обладнання. Крім цього, у листі стверджують, що «дії узгоджені з Президентом України та Верховною Радою України». Цей лист є фейком.

За повідомленням Братчука, ні Максим Марченко, ані Одеська ОВА не беруть участі в жодних програмах зі збирання коштів і не надсилають подібних листів. Речник Одеської ОВА просить у разі отримання листа повідомляти про це правоохоронні органи.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись