Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Онуку поета Йосифа Бродського через русофобію побили в Італії українські біженці

Російські пропагандистські ЗМІ стверджують, що актриса Агнія Міщенко-Бродська нібито звинуватила українських біженців у тому, що вони побили її в Римі через русофобію. У своїх соцмережах Агнія Бродська 22 квітня зробила заяву про те, що їй завдали побоїв українці. Як пише StopFake, емоційне звернення вона виклала у своєму акаунті в Instagram. Наступного дня статті про те, що на Агнію Бродську нібито напали українські біженці лише через те, що вона є «російською єврейкою», розійшлися по російських ЗМІ. «Але вже 24 квітня, зважаючи на величезну кількість маніпуляцій на тему її конфлікту з українцями, у своєму відеозверненні Агнія Бродська підтвердила факт завдання самих побоїв, але спростувала контекст, який використовують російські медіа для позиціонування цієї історії як "утиск російськомовних з боку українських біженців"», — пишуть фактчекери.

«Так, зі мною справді відбулася історія, я була емоційною, у стані афекту. Сторіз, які я опублікувала, були необдумані та навіть інфантильні. Це не були біженці, у нас дуже велике ком'юніті українців із заходу України. Я вибачаю цих людей. Побита я була не тому, що я російська єврейка», — сказала Агнія у своєму відео. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись