Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Окупанти створили фейкову компанію ГУП «Херсонобленерго», що розташована у Москві

Правління акціонерного товариства (АТ) «Херсонобленерго», яке працює згідно з українським законодавством, повідомило, що новостворена організація не має жодного стосунку до оператора системи розподілу АТ "Херсонобленерго" та витягує кошти зі споживачів Херсонської області. Зазначена компанія, її сайт містяться у Москві. Також в українській компанії нагадали, що вся електроенергія,  яка надходить до Херсонської області, постачається виключно з території України та має оплачуватися виключно на українські рахунки.

Нагадаємо, що 27 червня окупанти захопили АТ «Херсонобленерго», зокрема документацію та бухгалтерію, окремі об’єкти, які забезпечували постачання та розподіл електричної енергії споживачам Херсонської області. Також окупаційні органи чинили тиск на працівників підприємства й примушували писати заяви щодо співпраці й «представили» так званого нового керівника підприємств Жахановича, який у жоден спосіб не причетний до виконавчих органів АТ "Херсонобленерго".

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись