Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Обстріл Каховської ГЕС з боку України може спричинити ядерну катастрофу

Таку інформацію поширюють прокремлівські та деякі українські медіа. Мовляв, через те, що Збройні сили України обстрілюють Каховську ГЕС, вона працює в аварійному режимі, й це може нібито вплинути на ядерну безпеку на Запорізькій атомній електростанції.

«Ця інформація не відповідає дійсності. ЗСУ працюють максимально акуратно, і виключно по військових цілях та логістичних точках», – повідомив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський у Telegram.

Днями українські військові вивели з ладу міст поблизу Каховської ГЕС. ЗСУ завдають ударів по мостах на Херсонщині, щоб ускладнити логістику для російської армії, яка базується на обох берегах Дніпра в цьому регіоні. Аби не визнавати поразок, російські пропагандисти запустили «новини» про можливу ядерну катастрофу на Запорізькій АЕС через обстріли українських військових мостів на Херсонщині.

При тому Запорізька АЕС в Енергодарі уже шостий місяць під російською окупацією, вони завезли туди зброю, замінували низку комунікацій. З початку серпня росіяни активно обстрілюють територію станції, тероризують світ ядерною небезпекою і звинувачують у цьому Україну.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись