Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція НАТО завжди хотіло оточити Росію та Китай

За даними Центру протидії дезінформації, таку тезу у медіа поширюють російські пропагандисти й зокрема, іноземні екс-посадовці, які вже не вперше підтримують Росію та її агресивну політику. Наприклад, екс-міністр закордонних справ Нової Зеландії Метт Робсон подякував Росії за протистояння НАТО. Як повідомляють у Центрі, «експерт» з Нової Зеландії в англомовному інформаційному сегменті поширює пропагандистську тезу Росії про те, що «НАТО завжди хотіло оточити Росію та Китай».

«29 квітня низка новозеландських медіа опублікували коментар М.Робсона, у якому він у маніпулятивній формі висловлює вдячність Росії за війну з НАТО на території України. Від початку широкомасштабного вторгнення Росії на територію України М.Робсон регулярно робить такі заяви, повністю повторюючи дезінформаційні наративи керівників росії. У лютому та березні екс-міністр закордонних справ Нової Зеландії заявляв, що "НАТО спровокувало путіна". У квітні М.Робсон неодноразово розповідав, що "Альянс НАТО обіцяв не розширювати географію своєї присутності"», — повідомляють у Центрі. Насправді ж війну на території України розв'язала лише Росія, і НАТО тут — ні до чого.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись