Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк На Заході в українських біженців забирають дітей, які швидко їдять

Таку інформацію з посиланням на «владу Запоріжжя» (сепаратиста Володимира Рогова) поширюють російські ЗМІ. Нібито дітей забирають, бо вони  не доїдають або швидко з’їдають порції,  за дуже сильну емоційну прихильність до батьків і за те, що мама голосно кричала на дитину. Наче найчастіше такі випадки зустрічаються у Німеччині.

У Запорізькій області з початку повномасштабної війни владу представляє обласна військова адміністрація, головою якої є Олександр Старух. Він не робив жодної заяви про вилучення дітей в біженців.

Володимир Рогов – сепаратист і колаборант, який оголосив себе так званим мером тимчасово окупованого Мелітополя. Національна поліція відкрила проти нього кримінальну справу. 21 липня Європейський Союз наклав на Рогова санкції.

Такі фейки поширюють для того, щоб матері з дітьми не наважувалися тікати від війни в західні країни, де насправді надають їм соціальну допомогу та сприяють адаптації дітей.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись