Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття На фейковій фейсбук-сторінці «Україна 24» за допомогою відео з Володимиром Зеленським намагаються виманити персональні дані українців

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони у телеграмі. «На фейковій Facebook-сторінці «Україна 24», що має візуальні ознаки офіційної Facebook-сторінки телеканалу «Україна 24», було розміщено змонтоване відео одного з виступів Володимира Зеленського із закликом: передачі персональних даних особи; передачі номера банківської картки», – йдеться у повідомленні. Як зазначається у фейковому відео, «все це необхідно для гарантованого отримання виплати у розмірі 8 000 грн кожному громадянинові, хто провів реєстрацію».Подібні повідомлення та відеоматеріали є елементами шахрайських схем, спрямованих на заволодіння персональними даними та коштами довірливих громадян.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись