Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж «Міжнародний трибунал» над військовополоненими з «Азовсталі» неминучий

Такі повідомлення поширюють російські медіа. В український інформаційний простір вони потрапляють через анонімні телеграм-канали та соціальні мережі.

Як пише Центр протидії дезінформації, над темою «неминучого міжнародного трибуналу» над військовополоненими з «Азовсталі» російські пропагандисти працюють системно з травня 2022-го. У Росії полк «Азов» вже визнали «терористичною організацією» та заборонили його діяльність на своїй території. Проте будь-яка спроба «засудити» «азовців» буде поза межами міжнародного права. Нагадаємо, міжнародні конвенції гарантують військовополоненим збереження їхніх прав на тій підставі, що це військові, тобто громадяни, які виконували визначені державою і законом обов’язки із захисту суверенітету своєї країни.

Пропагандисти використовують чутливі теми задля маніпулювання емоціями українців і поширення паніки. У такий спосіб росіяни намагаються деморалізувати українське суспільство та зробити його вразливим. «Детектор медіа» вже пояснював, як працюють подібні маніпуляції.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись