Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Міністр культури України Олександр Ткаченко запропонував "радянському" театральному режисеру із Литви Рімасу Тумінасу поставити виставу у Національному академічному драматичному театрі ім. Лесі Українки

Така інформація поширюється у соціальних мережах. Рімасу Тумінасу — литовський режисер, проте багато років жив в Росії, отримував там державні премії та ставив вистави у тамтешніх театрах. У Міністерстві культури та інформаційної політики інформацію про співпрацю з ним заперечують. "Особа, яка представляється помічником Міністра у зазначених дезінформаційних повідомленнях, не є ні помічником, ні радником, ні співробітником Міністерства. Також зауважимо, що жодних подібних рішень Міністерством культури та інформаційної політики України не приймалось і навіть не обговорювалось. Більше того, МКІП послідовно виступає проти будь-якої співпраці з "радянськими" митцями, які більшу частину життя пропрацювали у Росії. Міністерство культури та інформполітики України вже поінформувало Міністерство культури Литовської Республіки, що це фейк. Наразі ми з’ясовуємо замовників цієї дезінформаційної кампанії та не виключаємо російське авторство даного фейку", — йдеться у повідомленні.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись