Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Мешканців Запоріжжя евакуюють

Таку інформацію поширюють у соцмережах та месенджерах. Ці повідомлення — неправда.

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв поінформував, що зараз причин для масової евакуації містян немає. Днями міська влада справді розпочала інформаційну кампанію щодо роз’яснення правил поведінки населення під час надзвичайної ситуації, зокрема й під час евакуації. Однак, пояснює чиновник, це лише превентивні заходи, бо в умовах повномасштабної війни такі знання мають бути у кожного мешканця не тільки Запоріжжя, а й взагалі у всіх людей, які перебувають на території України. Куртєв закликав запоріжчан зберігати спокій та довіряти лише офіційним джерелам інформації, а не припущенням і чуткам у соцмережах. 

Нещодавно також поширювали фейкові повідомлення про евакуацію мешканців Одещини. Місцева влада спростувала ці чутки.

У такий спосіб пропагандисти чинять емоційний тиск та умисно поширюють паніку серед жителів українських міст, намагаючись підірвати довіру до місцевої влади. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись