Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Київ відключив газопостачання Запорізької області. Адміністрація Запорізької області просить Росію допомогти з газопостачанням.

Таку «новину» поширили кремлівські медіа з посиланням на депутата Запорізької обласної ради від партії «Опозиційний блок» Євгена Балицького, який перейшов на бік російських окупантів. Росіяни призначили запорізького колаборанта так званим «головою тимчасової громадянської адміністрації» в окупованій частині Запорізької області. Нагадаємо, що це фіктивний орган і «посада», і вони не мають нічого спільного з офіційною українською владою в Запорізькій області.

На сьогодні у Запорізькій області справді проблеми з газопостачанням, без якого станом на 8 липня знаходиться 101 768 абонентів у 137 населених пунктах області. Залишаються відключеними від газопостачання 48 населених пунктів Бердянського та Мелітопольського районів через пошкодження магістрального газопроводу на території Донецької області.

7 липня через пошкодження магістрального газопроводу повністю відключено газопостачання 26 населених пунктів (16 760 споживачів) Василівського та Пологівського районів. Але це трапилося не тому, що Київ відключив газопостачання Запорізької області, а через ведення бойових дій з боку росіян, окупацію частини території та недопуск комунальників області через ворожі обстріли проводити аварійно-відновлювальні роботи на місцях пошкоджень, повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись