Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Кожна українська жінка та дитина щотижня отримуватиме грошову допомогу

Така інформація шириться у анонімних телеграм-каналах. Зокрема, на каналі «Новини України 24/7». У повідомленнях йдеться, що згідно з новим законом, проте не уточнюється із яким саме, кожна українська жінка та дитина отримуватиме щотижня певну грошову допомогу, а крім цього, — люди зможуть отримати ще й фінансову допомогу від Організації об’єднаних націй. Згідно з повідомленням, розмір допомоги для жінок та дітей щотижня складатиме 25 євро, а виплати від ООН — п’ять тисяч гривень.

Як пишуть фактчекери проєкту «Брехунець», це — неправда. На офіційних ресурсах української влади немає про це жодної інформації. Відповідно, можна зробити висновок, що повідомлення є неправдивим. «Щодо грошової підтримки українців від ООН, то справді, 15 квітня уряд України та Організація об’єднаних націй запустили дві програми виплат вимушеним переселенцям, які потребують додаткового захисту», — повідомляють фактчекери. Проте про щотижневість виплати також не йдеться, а сума може бути іншою. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись