Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Білоруські диверсанти намагались перетнути український кордон на Рівненщині.

У соціальній мережі Facebook поширили повідомлоення, що нібито вранці 10 липня підрозділ п’ятої окремої бригади спеціального призначення Збройних сил Білорусі спробував перейти державний кордон в Зарічненській громаді Рівненської області. Начебто диверсанти потрапили на мінне поле і під мінометний обстріл. Цю новину поширило й місцеве медіа Володимирець.Сіті. Однак це — фейк.

Як пишуть фактчекери проєкту Брехунець, повідомлення у коментарі виданню Район.Вараш спростував голова Зарічненської громади Вараського району Рівненської області Богдан Квачук: «Кордон у громаді не порушений!». Фейкові повідомлення про перетин українського кордону білорусами поширюються не вперше. У такий спосіб пропагандисти намагаються втягнути Білорусь в активні бойові дії, а також залякати українців, мовляв відкриття «другого фронту» вже близько.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись