Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк США припинили роботу консульства в Одесі

Про це повідомляють російські медіа. Мовляв, не лише консульство в Одесі закрили, але й посольство США в Києві припинило роботу, а працівників евакуювали через «бактеріологічний» удар по Києву, який готує американська армія. Це — неправда. 

За період незалежності України, тобто з 1991 року, в Одесі ніколи не було консульства США. На сайті посольства США в Україні відсутня будь-яка інформація щодо консульства в Одесі. Це підтверджує й перевірка інформації на сайті EmbassyPages.com. Як пише StopFake, останнє представництво США в Одесі закрили ще в 1918 році й відтоді його роботу не відновлювали. Посольство США в Києві також працює, хоча на сайті відомства попросили американців поїхати з України. Припущення пропагандистів про підготовку американськими військовими «бактеріологічного» удару по Києву також є частиною фейків про американські біолабораторії в Україні. Про «припинення»  роботи посольства США в Києві та про існування «біолабораторій» «Детектор медіа» уже розповідав раніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись