Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Захід мовчить про події в Оленівці, оскільки у злочині винна Україна

Про таке пишуть російські медіа. Мовляв, у будь-якій трагедії, яка відбувається в Україні, Захід завжди необґрунтовано звинувачує Росію. Але у цьому випадку нібито використали американську зброю, тому західна преса мовчить. Це — неправда.

Фактчекери проєкту StopFake перевірили реакцію західної преси на події в Оленівці. Зокрема такі видання як CNN, The New York Times, Guardian, AFP, Le Monde, Il Fatto Quotidiano та інші, цитували представника Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля. Він сказав,  що ЄС засуджує звірства, скоєні російськими військовими, які є «нелюдськими, варварськими актами та серйозно порушують Женевську конвенцію». У європейській версії видання Politico опублікували слова президента Франції Еммануеля Макрона про те, що Франція підтримає розслідування подій в Оленівці та добиватиметься, щоб Росія відповіла за масове вбивство військовополонених. Інформацію щодо залучення Міжнародного комітету червоного хреста до розслідування в Оленівці висвітлювали Reuters, The New York Times, Deutsche Welle. Матеріали щодо вбивства українських військовополонених опублікували The Guardian та CNN.

Повідомлення російських медіа про «мовчання Заходу», яке нібито підтверджує провину українців є неправдивим. Раніше за допомогою спотвореної цитати представника Пентагону пропагандисти переконували, що США виправдали удар українців по Оленівці. У такий спосіб Росія намагається приховати свій злочин та перекласти відповідальність за нього на Україну. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join