Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure В Кремлі розробили методичку про те, як пропагандисти повинні писати про «спецоперацію» в Україні

Видання Медуза повідомляє, що  з власних джерел отримало дві методички, розроблені в Кремлі для російських пропагандистів та публічних осіб. Відповідно до них, основою «російської цивілізації» стала православна віра, яка вчить співчувати, любити ближнього та бути терплячими до інших. «Спецоперацію» потрібно порівнювати з хрещенням Русі, а Путіна — з Олександром Невським. 

Автори методички пишуть, що хрещення Русі, як і війна в Україні закладають «государственные основы», а також «основы развития России на столетия вперед». Нібито це відбувається завдяки «сплочению общества вокруг армии и стратегического курса президента», а місія Росії — «защищать угнетаемых». 

Однією з цілей спецоперації вказують «війну з безбожниками», які «використовують жінок і дітей як живий щит». Їх характеризують як «насильников, разбойников и убийц». Такі тези Кремль пропонує використовувати для опису українських військових. Мовляв, для них «не существует морали», бо більшість «открытые сатанисты и последователи человеконенавистнических культов». Війну ж почав «коллективный Запад, который уверен в “собственной исключительности”». 

Пропагандистам рекомендують використовувати нібито слова Олександра Невського про те, що у правді сила. Буцімто, російські солдати переконані в своїй правоті, тому що продовжують справу своїх дідів — знищують нацизм. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join